A A A


Ansamblul Mănăstirii

Altarul de vară Birouri Casa cu paraclis Casa pentru pelerini Crucile Incinta – grădina Obstea Mănăstirii Strâmba Pangar Paraclisul


Meteo


www.episcopiasalajului.ro

EPISCOPIA SALAJULUI 

Altarul de vară

Altarul de vară
Cu prilejul pelerinajelor de 15 august, Sfânta liturghie se săvârșește în sobor, după practica mănăstirească, în aer liber, într-un altar de vară a cărui Sfântă Masă - o lespede, masivă de piatră - se zice că ar fi din vremea începutului mănăstirii.
Până a fi unde-i acum, altarul de vară s-a aflat în alte două locuri.
Întâi a fost mai sub Dealul Mănăstirii, acolo unde culmea se frânge parcă luând-o puțin spre sud, în mijlocul unui pâlc de fagi bătrâni, butucănoși și rari, pe care i-au tăiat oamenii pe vremea „colectivului”. Locul este acum pășune, umbrită un pic de un păr sălbatic. De acolo altarul de vară a fost mutat, la loc deschis, pe deluțul din dreapta porții de intrare în mănăstire. Cu câțiva ani înainte de 1990, altarul de vară a fost adus mai aproape de biserică, acesta folosindu-se până în anul 2005, când este terminat altarul cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, unul din cele trei hramuri ale mănăstirii.
Noua construcție este o combinație între piatră și lemn în stil maramureșan. Aici se slujește pe timp de vară și la marile hramuri, când la slujbele în sobor numărul preoților este mare, iar credincioșii vin în pelerinaj din ce în ce mai mulți.

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro